perjantai 10. maaliskuuta 2017

Sarja 35: Ascension

Jokavuotisen scifiblogipäivityksen aika on jälleen tullut ja tällä kertaa sarjamme onkin jälleen luottokanavalta eli Syfyltä. Ascension on yksi niistä sarjoista, joita voi erehtyä pitämään kiinnostavina ja katsomisen arvoisena, päätyä katsomaan bingemaniassa ykköskauden ja sitten pettyä siihen, ettei koko sarjaa edes jatkettu ykköskautta pidemmälle.

Niin on joillekin onnettomille sieluille käynyt. Minulle onneksi ei, koska pitkällisen (ja yleensä varsin hiljaisen ja pysähtyneen) scifibloggariurani aikana olen oppinut arvioimaan pilotin perusteella, että kannattaako sarjoja ylipäätään katsoa loppuun tai ovatko ne bingettämisen arvoisia. (En muuten yleensä katso mitään loppuun. Se tekee kaikesta vielä helpompaa!) Tämän sarjan suhteen tuomioni on, että...

...varmaan jopa kannattaisi! Idea on nimittäin kiinnostava, tähtikaartista löytyy useampikin keski-ikäinen nainen ja pilotin perusteella sarjassa käsitellään kiinnostavasti ainakin ennakkoluuloja, Kylmää sotaa, valtarakenteita ja murha! Ihmiskunnan tienraivaajien kansoittaman avaruusaluksen ihka ensimmäinen murha! Mikä olisikaan sen jännittävämpää? Ja varsinkin, kun kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää! Dun dun dun ja silleen! (Älkää menkö lukemaan Wikipedia-artikkelia sarjasta ja spoilatko itseänne, kuten minä tein. Se on vähän tyhmää ja vie koko sarjan idealta kärjen.)

Seuraavaksi aion säästää teidät jännitykseltä ja kertoa, että kuinka monta seksikohtausta pilotissa on. Nimittäin laskin aivan itse ja niitä on kaksi. Mikä on kuitenkin shokeraavampaa, niissä osanottajia on yhteensä viisi! Huhhuh, aika uskaliasta. Paitsi että ei edes, mutta sitäkin ärsyttävämpää. Tästä nimittäin pääsemmekin sarjan ärsyttävimpään asiaan, nimittäin siihen, että useampi naishahmoista saa valtansa ja voimansa seksuaalisuutensa kautta. Hohhoijaa, kulunutta ja nähtyä ja se olisi varmaan ihan okei, mutta yksi vastaava hahmo riittäisi. Varsinkin, kun naishahmot muuten ovat yllättävän hyviä. (Mieshahmot sen sijaan eivät vielä vakuuttaneet. Ehkä alkaisivat vakuuttaa kakkosjaksossa, mutta sitä tuskin katson.)

Annan sarjalle oivallisen arvosanan 2,5/5 ja totean, että se on joka tapauksessa pilottiprojektin sarjojen parhaimmistoa. Ja ainakin parempi kuin ikitylsä Alice, joka sekin taisi olla Syfyn.

Loppukevennyksenä teille vielä kamppailuni tämän artikkelin kuvituksen kanssa, eli mitä tulee vastaan, jos kirjoittaa Googlen kuvahakuun että Ascension:


(Tää tyyppi ei ees tarvinnut valtavaa avaruusalusta lähtiessään rakentamaan paratiisia ihmiskunnalle.)


(Tästä tyypistä en sano yhtään mitään. En vaan uskalla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti