tiistai 10. kesäkuuta 2014

Sarja 28: Argai: The Prophecy (ranskaksi)

Vuoden tauon jälkeen oli taas aika palata projektin pariin. Viimeksi seikkaileminen tyssäsi siihen, että tämän päivän sarjaa ei löytynyt mitenkään englanniksi - mutta päätin viimeinkin voittaa ennakkoluuloni ja katsoa sen ranskaksi. Kielitaitoni rajoittuu muutamaan sanaan ja fraasiin, joten dialogista ja juonen todellisesta kulusta en voi (ilman Wikipedian apua) sanoa juuri mitään, mutta koska kyseessä on kuitenkin kaiken näkemäni perusteella ihan veikeä tuttavuus, lienee syytä esitellä se myös tässä blogissa. Siispä:



Argai: The Prophesy

Kyseessä on ranskalainen aikamatkailupiirretty vuodelta 2000. Sarjassa seikkaillaan ainakin vuosissa 1250 ja 2075. Paha kuningatar Orial nukuttaa nuoria neitosia ikuiseen uneen (ilmeisesti eri vuosisadoilla, koska jee aikamatkustus!) ja saa näin varastettua näiden nuoruuden ja elettyä ikuisesti. Sarja alkaakin kohtauksella, jossa Argain (sarjan sankari, aikamatkustava leijonaprinssi!) rakastettu, Angele, joutuu petkutetuksi ja juo Orialin tarjoamaa myrkkyjuomaa.

Argai matkustaa tulevaisuuteen. Tässä kohtaa minulle jäi hyvin hämäräksi, miten Argai keksi, mihin pitää mennä ja miten itse aikamatkustus tapahtui, mutta se on varmaankin sivuseikka. Tulevaisuudesta löytyy paitsi ilmaan ilmestyviä portaita, robottipoliiseja ja laseraseita, myös hassu etsiväkaksikko, josta Argai saa liittolaisen. Seuraa paljon puhetta ja tilanteen selvittelyä, josta en ikävä kyllä ymmärtänyt yhtään mitään. Argai istuu kuitenkin suurimman osan tästä ajasta leijutuolissa - ja leijutuolit ovat toki aika muikeita.

Loppujakso sisältää lisää selvittelyä, takaumia, pahoja sammakkokätyriolentoja, Barnabyn nätin vaaleatukkaisen sihteerin, hävittyjä taisteluita, munkkiluostarin, salaman kautta tapahtuvan aikamatkustuksen ja tulidemonin. Käänteitä sarjasta ei siis ainakaan puutu, mutta mikäli tästä mainiolta vaikuttavasta animaatiosta haluaa saada enemmän irti, lienee välttävä ranskantaito hyödyksi.

Mikäli aikamatkustavat keskiaikaiset (leijona)ritarit ovat juttusi, pilotin voi katsoa täältä. Suosittelisin sitä lämpimästi, jos voisin olla yhtään enemmän perillä siitä, mitä tarkalleen ottaen tulee suositeltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti