torstai 2. elokuuta 2012

Päivä 18 - Alphas

 Alphas

 No niin. Tänään oli vuorossa jälleen vähän uudempaa scifiä jonkinlaisen rikossarjan ja supersankareiden yhdistelmänä. Olen pienestä saakka ollut heikkona supersankarisarjakuviin, joten yritin suhtautua sarjaan positiivisesti - ehkä se voisi olla oikein kivakin. Ja loppujen lopuksi minun täytyy sanoa, että vaikka tämä ei nyt Heroesin ykköskauden tasolle yltänytkään, paljon hyviä puolia löytyi. Palaamme niihin myöhemmin, ensin nimittäin esittelemme teille tiimin. Siihen kuuluvat:

A) Tohtori Rosen. Hän on terapeutti, joka johtaa viittä alphaa. Hänellä on myös tytär, joka on (yllätys yllätys!) alpha. Tohtorin menneisyydessä on ilmeisesti Surullisia Asioita.

B)

Tässä on Gary. Gary on ihana! Kuvassa hän käsittelee tietoliikennettä, mikä on aika siistiä. Gary on autisti, ja hänen näyttelijänsä suoriutuu vaikean hahmon näyttelemisestä varsin kiitettävästi. Pilotissa Garyyn keskitytään tohtorin ohella eniten, mikä on mainiota, koska hän on hahmona varsin onnistunut.

C) Warren, joka kykenee ilmeisesti superreflekseihin ja tarkkaan ampumiseen.

D) Rachel, jolla on superaistit ja joka on ilmeisesti myös aika fiksu. Rachelilla on keskeinen osa yhden jipon keksimisessä, mutta muutoin hän jää pilotissa paitsioon.

E) Nina, joka vasta paitsioon jääkin. Hänen kyvystään ei kerrota vielä oikein mitään, ja hahmon vuorosanatkin ovat varsin persoonattomia.

F) Bill, joka ilmeisesti kykenee kytkemään päälle eloonjäämisvietin (cool!) ja on tottelematon vaimolleen, joka kieltää lähtemästä kipeänä tappelemaan. (Jep, pilotti sisältää tappelua!)

Lisäksi pilotissa esiintyy muita hahmoja, esimerkiksi Garyn autistinen ystävä Anna ja pahis, jonka nimeä en paljasta koska se spoilaisi pilotin. Ongelma on ehkä siinä, että hahmoja tuodaan kerralla kuvioihin liikaa. Pitkässä sarjassa kuuden hengen alphatiimi ei varmaankaan haittaa, mutta tässä pilottijaksossa ei oikein saanut minkäänlaista kuvaa muuta kuin tohtorista ja Garysta. Muutenkin koko homma meni välillä vähän juoksemiseksi ja johtopäätöksistä toisiin ryntäämiseksi. Alussa oli myös täysin turha random hahmo, jonka olisi voinut korvata järkevällä juonenkehityksellä.

Plussat? Kiinnostavat superkyvyt (Gary, Warren ja Bill olivat jänniä, minkä lisäksi Rachelin aistijuttuun ilmeisesti liittyy jokin Jippo) ja kohtuullisen onnistunut cliffhanger lopussa. Ai niin ja Gary. Tätä kannattaa vilkaista pilotin verran varsinkin jos rikossarjoista tykkää, ei sitä tiedä miten mainioksi meno vielä kehittyisi jos katsoisi lisääkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti