torstai 9. elokuuta 2012

Päivä 19 - The Amazing 3

Tämänkin sarjan katsomisessa kesti, koska olin aika skeptinen sen suhteen, millainen 1960-luvun puolivälistä peräisin oleva japanilainen scifianimaatio oikein mahtaa olla. Alkumusiikki oli jo itsessään aika hämmentävä ja toi mieleen perinteiset lastensarjat, mutta kun päähenkilöinä vielä toimivat itsensä eläimiksi naamioineet avaruusolennot, lopputulos oli aikamoisen, hmm, eksentrinen. Oli miten oli, sarja tuli katsottua ja nyt on viimein sen arvostelun aika. Siispä:

The Amazing 3 / The Wonder 3

Pilotti lähtee liikkeelle siitä, että eletään 70-lukua. Maapallolla soditaan edelleen ja niinpä Suuri Aurinkokuntaneuvosto tulee siihen lopputulokseen, että ihmisiä on joko autettava tai sitten koko planeetta on räjäytettävä taivaan tuuliin. Jotta saataisiin selko siitä, mikä olisi parempi vaihtoehto, matkaan lähetetään kolme kokenutta tiedustelija-ammattilaista: Nokko, Pukko ja Bokko. Sankarimme päättävät jostain syystä, että ihmisten tarkkailemiseksi kaikkein järkevin tapa on naamioitua eläimiksi ja olla puhumatta ja käyttämättä avaruusolentosuperkykyjä. Bokkosta tuleekin jänis, Nokkosta ankka ja Pukkosta hevonen.

Heti maapalloseikkailunsa aluksi kolmikko syö myrkkysieniä (kuten kokeneet tiedustelijat ikään) ja Nokko tulittaa kimmastuksissaan sienirypästä saatuaan vatsansa kipeäksi (loogisesti hän toimii näin - onhan hän kokenut tiedustelija) ja sytyttää sitten metsäpalon. Onneksi kolmikon kuitenkin pelastaa teinipoika Shinichi.

Shinichin isoveli on mangapiirtäjä - tai niin väitetään. Paljastuukin näet, että on oikeasti salainen agentti F-7, joka työskentelee salaiselle järjestölle, joka haluaa saada aikaan maailmanrauhan! TADAA! Apunaan Koichilla on hienoja härveleitä, kuten superkello ja piippu, jolla saa aikaan savua. Pahikset asuvat patsaan alla maanalaisessa tukikohdassa, ja kun Koichi jääkin kiinni ja hänet aiotaan ampua sulatussingolla, rientävät avaruustiedustelijamme ja Shinichi apuun. (Ja tässä välissä avaruustiedustelijat paljastavat henkilöllisyytensä Shinichille, koska hei, kyllähän pikkupoikaan voi aina luottaa!)

En paljasta tässä, miten seikkailussa käy, koska lopputuloksen voitte katsoa itse, samoin kuin koko episodin. Se löytyy täältä. Mielestäni tämä oli jopa sen verran viihdyttävä ja aikaansa kuvaava seikkailu, että sen katsomista voisi vaikka suositella.

Tässä vielä tarinan sankarit sekä alkuperäisissä muodoissaan että eläiminä:







Huomenna sitten Amazing Storiesin pariin, tosin luvassa saattaa olla myös jännittävä bonus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti