perjantai 10. elokuuta 2012

Päivä 20 - Amazing Stories / Hämmästyttävät tarinat

Asia on nyt sillä tavalla, että tämän päivän pilotissa ei kyllä ollut scifiä laisinkaan, ellei jonkin sortin aikamatkustusta muistuttavaa juttua oteta lukuun. Koska kuitenkin katsoin jakson, kirjoitan siitä myös arvostelun. (Huomenna sentään palataan taas scifin pariin 1960-luvun japanilaisanimaation kautta, jeij!)

Amazing Stories / Hämmästyttävät tarinat


 Amazing Stories on ilmeisesti Steven Spielbergin idea, mutta messissä on ollut myös muita tunnettuja ohjaajia, mm. Clint Eastwood. Jokaisessa lyhyehkössä jaksossa kerrotaan Tarina, joka on Hämmästyttävä (siitä sarja on ehkä saanut nimensä, veikkaisin ainakin), jossa on mukana jokin yliluonnollinen elementti - ja ilmeisesti jotkin elementeistä voidaan sitten laskea scifiksi, kun sarja kerran Wikipedian scifisarjalistalta löytyy.

Ensimmäinen jakso kertoi perheestä, jotka olivat rakentaneet talonsa vanhan junaradan paikalle. Perheen äiti ja isä kutsuivat myös vaarin asumaan luokseen ja silloin paljastui, että vaari ei tykännyt talon paikasta sitten yhtään. Miksikö ei? Koska samalle paikalle oli kauan sitten rysähtänyt raiteilta karannut juna, ja junan raiteilta suistuminen oli silloin ollut erään pikkupojan (joka sattui olemaan vaari itse) syytä. Juna oli väistänyt raiteille nukahtanutta pikkupoikaa ja kaikki sen matkustajat olivat kuolleet.

No, vaari sitten uskoi, että seuraavana yönä juna tulisi takaisin hakemaan häntä (olihan hänellä vielä matkalippukin!) ja pyysi siksi äitiä, isää ja pikkupoikaa lähtemään talosta. Voittekin arvata, tottelivatko nämä. (Kerron sen verran että eivät.)

Juna tuli ja vaari nousi kyytiin ja jäähyväiset olivat koskettavat ja mukana oli myös hauska vitsi kahvinkeittimestä. Asia on kuitenkin niin, että vaikka jakso ei ollut scifiä, vaikka se oli niin kasaria kuin olla ja voi ja vaikka tarina olikin hieman hupsu, oikeastaan tykkäsin kovasti. Jakso oli jännittävä ja uhkaava ja kuitenkin sydämellinen ja lämminhenkinen (juuri sellaisella tavalla kuin Spielberg parhaimmillaan voi olla). Myös alun hienot animaatiot musiikin soidessa nostivat hymyn huulille. Tätä pilottia voisin suositella katsottavaksi esimerkiksi varhaisteini-ikäisten lasten kanssa tai jos muuten vain tykkää kasarista ja kummitustarinoista. Scifisteille pilotin anti sen sijaan saattaa jäädä vähän vähäiseksi, vaikka kummitusjuna hieno onkin.

(Ja sillä ajetaan seinästä läpi! KRÄKSPUM!)

1 kommentti:

  1. Amazing Storiesia kateltiin pienenä, vaikka aina vähän harmittikin, kun juonet oli lällyjä verrattuna The Outer Limitsiin ja Twilight Zoneen.

    Nyt kun katoin Wikipediaa, niin huomasin, että Brad Bird (Simpsonit, Rautajätti, Ihmeperhe, Ratatouille) näköjään aloitteli uraansa kirjoittamalla Amazing Storiesiin. Ei siis mitenkään turha sarja!

    VastaaPoista