lauantai 11. elokuuta 2012

Päivä 21 - Ambassador Magma

Harmi kyllä 60-luvun versiota Ambassador Magmasta ei löytynytkään internetin ihmemaailmasta joitakin youtubepätkiä lukuun ottamatta (ne löytyvät helpoiten hakemalla "The Space Giants" -yhdistelmällä, joka oli siis se nimi, jolla sarjaa Yhdysvalloissa esitettiin), joten päädyin katsomaan animena rebootattua versiota. Toisaalta se saattoi olla ihan fiksukin päätös, vaikka tyyli muistuttikin ihan liian paljon Dragon Ball Z:tä.

Ambassador Magma

Paha tyyppi nimeltä Goa on heräämässä kuolleista. Mystinen suku, joka on säilönyt hänen sieluaan halki vuosisatojen, on tästä tietoinen, ja viimeisin sielunkantaja tietää, että hänen on määrä kuolla seuraavana yönä Goan noustessa kuolleista. Tämä tyyppi, Ashka nimeltään, yrittää varoittaa siitä ystäväänsä ja pyytää tätä apuun, mutta ystävä ei ehdi ajoissa. Goan henki pääsee pakoon ja Ashka kuolee, mutta ehtii onneksi sitä ennen tappaa tytärtään uhkaavan monsterin ja siirtää oman henkensä väliaikaisesti tähän.

Pahalla tyypillä on avaruusalus, leijuva meduusa palvelijana ja torahampaat. Hän aikoo pimentää koko maapallon! Mikä siis neuvoksi? Ratkaisu on kultainen jättiläinen nimeltä Magma. Magman sielu on loogisesti säilöttynä tyttäreen, joka edustaa hyvää siinä missä hänen isänsä säilöi sisällään pimeyttä. Tässä jaksossa Magman ei kuitenkaan vielä nähdä palaavan, vaan jakso loppuu lohduttomasti siihen, että Goa ja hänen joukkonsa aikovat vangita tyttären ja estää tätä vapauttamasta Magmaa. Seuraavaa episodia ei Youtubesta löydykään, joten emme ehkä koskaan saa tietää, vapautuuko Magma vai vaipuuko maailma ikuiseen pimeyteen.

Plussat:
+mahtipontiset alkuintrot
+siisti sininen valojuttu
+ihan kiva piirrosjälki

Miinukset:

-pahis ei juuri vakuuta
-mahtipontiset alkuintrot
-Magma on kuin jostain Lorealin mainoksesta pitkine kultaisine hiuksineen.

Ei tämäkään kyllä kovin scifististä ollut jälleensyntymineen ja muine juttuineen, mutta toisaalta avaruusaluksia ja sähkörätinää kyllä nähtiin. Ja oli tämä selkeästi scifimpää kuin esimerkiksi eilinen Amazing Stories. Ja jotta alkuperäinen, näytelty sarja ei jäisi kokonaan käsittelemättä, tässä on kaunis kuva jossa Magma löylyttää hurjaa petoa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti