torstai 30. elokuuta 2012

Yö 25, osa 2 - Animorphs

Yön toisen osuuden muodostaa ajaton mestariteos (jossa on dinosaurus tai mikälie) nimeltään:

Animorphs



Animorphs (1998--1999) on TV-ohjelma, jossa salaperäinen avaruusolento varustaa joukon teini-ikäisiä amerikkalaisia kyvyllä muuttua eläimen näköisiksi. Se perustuu K. A. Applegaten samannimiseen kirjasarjaan. Keskusteltuani taannoin K. A. Applegatesta Vehkan kanssa, tiedän, että tässä sarjassa ennenpitkää törmätään, sillä arvon kirjailija nauttii törmäyksistä juonielementtinä. Mutta eipä kiirehditä asioiden edelle.

Sarja alkaa pamauksella, sillä ensimmäiset kolme minuuttia yksi päähenkilöistä, Jake, kertoo monotonisesti kameralle, kuinka hän ystävineen kohtasi avaruusolennon, ja kuinka tämä rekrytoi heidät taisteluun pahoja avaruusolentoja vastaan. Kun monologi päättyi ja tunnusmusiikki alkoi raikaa, oli päässäni jo monia kysymyksiä, joiden vastauksia en malttanut odottaa. Kysymyksiä, kuten: "Oppihan äskeinen näyttelijä näyttelemään tuon kohtauksen jälkeen?" ja "Miksei noin olennaista kohtausta näytetty katsojalle?" Saan vastaukset välittömästi, sillä kohtaus näytetään kuitenkin, eikä kukaan siinä osaa näytellä.

Sarjan kolme ensimmäistä minuuttia - kymmenesosa - tuhlattiin siihen, että yksi näyttelijöistä kertoo, mitä saamme nähdä seuraavaksi.

Jonkun mielestä se oli hyvä idea.

Takaisin asiaan. Laser Missionissakin on paremmat roolisuoritukset kuin tässä sarjassa. Jos et tiedä, mistä puhun, lopeta tämän lukeminen ja katso Laser Mission. Se löytyy kokonaisuudessaan Youtubesta. Myönnettäköön, että pilotissa on monta kohtausta, jossa näyttelijöiden täytyy reagoida jälkituotannossa lisättäviin erikoistehosteisiin. Sellainen ole ikinä helppoa, mutta olisin ilahtunut jos joku olisi edes yrittänyt. Tässä on kuva maahansyöksyvästä avaruusaluksesta, ja sen reaktio-otos:



Paljastuu, että vihamieliset avaruusolennot ovat pieniä ötököitä, jotka valtaavat ihmisen. Kuka tahansa voi siis olla vihollinen. Aseeksi tätä julmaa ja kunnianhimoista vastustajaa vastaan päähenkilöt saavat hyvältä avaruusolennolta kyvyn muuttua eläimeksi, jonka jälkeen heidän viereensä laskeutuu toinen avaruusalus, ja hyvän avaruusolennon syö dinosaurus. Kaikki Jakea lukuunottamatta pakenevat dinosaurukselta, ja tämäkin pääsee pakoon otettuaan koiransa ulkomuodon. Muodonmuutoksen aikana koirakin alinäyttelee.

Tällaista materiaalia syntyy, kun ketään ei kiinnosta. Enempää Animorphsista on hankala sanoa - se on koettava itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti