keskiviikko 1. elokuuta 2012

Päivä 17 - Alpha Scorpio

Ropeconista toipuminen ottaa aikansa, mutta nyt se on ohi. Tänään tarkoituksenani on kertoa teille jännittävästä scifisarjasta nimeltä Alpha Scorpio, mutta lisäksi saatte jännittävän tehtävän. Samalla kun luette artikkelia, voitte myös laittaa ensimmäisen episodin pyörimään taustalle. Pilotissa nimittäin tapahtuu niin vähän, että jos vilkaisette sitä noin kolmen minuutin välein, pysytte silti hyvin kärryillä. Pidemmittä puheitta itse arvioon.


Sarjassa kaksi opiskelijanuorta lähtee kesäksi maaseudulle. Toinen heistä rakentaa heti mökkiin scifistisen koneen, jolla voi kuunnella tulivuorta. Tähän liittyen kerrotaan myöhemmin loistava vitsi, jonka aion nyt lainata tähän:


"You have 5 minutes to make it work so you can listen your Earth. Then we will listen Rolling Stones. You listen to the Earth, we listen to the Stones. Funny eh?"

Joo.

Sarjassa oli myös hyviä puolia. Ensinnäkään juonenkehitys ei ole liian nopeaa, eikä lukijalta varmasti jää vihjeitä huomaamatta. Baskeripäinen mies lienee keskeinen hahmo, koska häntä näytetään aina tuijottelemassa uhkaavasti jostakin. Myöskin majakalla lienee keskeinen rooli, koska sitä kuvataan tuon tuostakin. Tytöstä on paha mennä sanomaan, mutta ainakaan hänen iskemisensä ei tunnu tuottavan vaikeuksia - ensimmäisen vartin sisään nähdään nimittäin melkein suudelma!

No, hirveän paljon scifiaineksia ei vielä löydy, mutta onneksi mukana ovat myös Tyypit, jotka pelkäävät, että jokin vettä muistuttava aine voisi aiheuttaa räjähdyksen. Siispä he lähtevät etsimään kyseisen aineen taustalla olevia asioita. Koska kyseessä oli melko teknillistä puhetta, en ymmärtänyt aivan kaikkea, mutta pääasia tuntui olevan se, että tilanne on hyvin vakava.

Steve surffaa ja näkee kesken lennon katoavan albatrossin. Se onkin sitten jakson käännekohta ja kaikista jännittävin juttu. Sen jälkeen myös tulivuorilaite sekoaa ja alkaa rekisteröidä kummallisia värähtelyjä. Mistä ne tulevat? Minne ne menevät? Kuka niiden takana on? Mitä ne tarkoittavat? Sitä emme valitettavasti koskaan saa tietää, koska kysymykseen ei ehditä saada vastausta pilotissa ja lisää ei Youtubesta löydykään.

Kuitenkin. Alpha Scorpio oli nostalgisuudessaan hyvin sympaattinen, henkilöhahmoilla kivat persoonallisuudet ja lisäksi päähenkilöt olivat aika söpöjä (erityisesti Steve). Muutenkin tätä oli loppupeleissä jopa kohtuullisen leppoisa katsoa. Mustavalkoisuus oli myös elämys! Ville kertoi, että Australiaan tuli väritelevisio vasta vuonna 1975, joten 1974 valmistunut Alpha Scorpio missasi sen täpärästi. Ei se mitään, toimii se noinkin.

Lokit on kivoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti