torstai 23. elokuuta 2012

Päivä 23 - Angel

Anteeksi, mutta tämä ei varsinaisesti vaikuttaisi olevan science fictionia.

Angel


Tämä on kuva Angelista.
Angelin (1999-2004) pääosassa on Angel. Angel on vampyyri, jonka ihmissielun mustalaiset palauttivat kostoksi jostain, mitä tämä heille teki. Veren imemisellä lie jotain tekemistä asian kanssa. Angel on väkivaltaisen ja yleisen vampyyrimaisen menneisyytensä piinaama, ja saapuu Los Angelesiin, jossa häntä odottaa Buffy the Vampire Slayer -spinoffsarja, joka ei varsinaisesti vaikuttaisi olevan science fictionia.

Angel tapaa miehen, joka tarjoaa katsojille ekspositiota. Tämän jälkeen hän tapaa naisen, joka kuolee ilkeän vampyyrin käsissä. Sitten hän pelastaa toisen, aiemmin tuntemansa naisen saman vampyyrin kynsistä. Tästä alkaa hyvin koreografioitu, mutta heikosti kuvattu ja leikattu taistelu Los Angelesin vampyyreita ja heidän lakiosastoaan vastaan. Olen apaattinen, mutten sarjan tason ansiosta. Se vaikuttaisi olevan normaalia vuosituhannen vaihteen televisiota. Ongelma on, että tämä ei varsinaisesti vaikuttaisi olevan science fictionia.

"Blagh!"
Norjalaisessa elokuvassa Trolljägaren, jota suosittelen tässä välissä salakavalasti, selitetään nopeasti, miten peikot kivettyvät auringonvalossa koska eivät kykene käsittelemään D-vitamiinia ja kalkkiutuvat tämän seurauksena. Peikkoja metsästetään siis elokuvan aikana tehokkailla UV-strobovaloilla. Angelissa vampyyrit syttyvät palamaan auringonvalossa ja häviävät hetken päästä savupilvenä ilmaan. Näin käy nähtävästi myös, jos ne tappaa muilla keinoin. Pilotissa hankkiudutaan eroon kahdesta vampyyristä lyömällä niitä, kunnes ne palavat pois, ja yhdestä heittämällä tämä ikkunasta ulos suoraan auringonpaisteeseen. Vampyyrit myös juovat verta, koska vampyyrit juovat verta ja ovat pitkäikäisiä, koska vampyyrit ovat pitkäikäisiä. Ehkä näille asioille on keksitty ovela mukarealistinen selitys, jota ei ehditä tässä jaksossa kuulemaan. Silti, tämä ei varsinaisesti vaikuttaisi olevan science fictionia.

En ole ikinä ollut kiinnostunut vampyyreistä, joten en ole kiinnostunut tästä sarjasta. Sarjakaan tuskin on vastavuoroisesti kiinnostunut minusta. Suosittelen Angelia, jos olet eri mieltä kaikesta tästä. Suosittelen myös, että Wikipedian listaa tulkitaan vapaamielisemmin, koska tämä ei varsinaisesti... no, niin.

2 kommenttia:

  1. Ville! :D Ei oo mun syy, että siinä luki, että jakso sisältää elementtejä scifistä.

    VastaaPoista