torstai 30. elokuuta 2012

Yö 25, osa 1 - Andromeda

Aluksi suhtauduin Andromedaan kohtuullisen negatiivisesti. Jakso kesti yli neljäkymmentä minuuttia ja koska se vaikutti täysin geneeriseltä avaruusalusscifiltä (eikä edes niin näyttävältä kuin jotkut vastaavat), en oikein jaksanut innostua. Sitten tapahtui jotakin.

Andromeda


En ole varmaan kertonut, mutta olen vähän heikkona sellaisiin sarjoihin, joissa pelataan ajalla ja mielellään vähän traagisesti. Andromeda alkaa tilanteesta, jossa avaruusalus Andromeda joutuu keskelle taistelua ja yrittää paeta siitä ottamalla vauhtia mustan aukon singulariteetista. Se ei onnistu - sen sijaan alus jää jumiin aikaan. Aluksen kapteenille aika on siis käytännössä pysähtyneenä 300 vuotta, ja sinä aikana hänen tuntemansa maailma muuttuu täysin. Andromeda edustaa Commonwealthia (nimestä voitte päätellä, että ne on hyviksiä), joka joutui sotaan Nietzscheanseja vastaan (jotka pyrkivät nimensä mukaisesti tuhoamaan kaikki heikot). Commonwealth hävisi sodan sillä aikaa kun Andromeda oli jumissa aikalukossa, joten kapteeni ja hänen laivansa ovat viimeiset elossaolevat Commonwealthin edustajat.

Ihanan traagista.

Tulevaisuudessa palkkasoturijoukko, johon kuuluvat eksentrinen insinööri Harper, keijukaistyttö Trance, henkilökohtaista sovitusta etsivä karvaökö jonka nimeä en muista ja kaunis kapteenitar, pyrkivät irrottamaan Andromedan mustasta aukosta aikomuksenaan myydä se. He eivät kuitenkaan tiedä - yllätys yllätys! - että kapteeni on yhä elossa laivassaan!

Tästä seuraa keskustelua ja loppujen lopuksi julistus, jossa Andromedan kapteeni vannoo taistelevansa edelleen Commonwealthin puolesta. Ihanan traagista!

Jakso päättyy cliffhangeriin, jossa palkkasoturien laivan ruumassa piileskelleet Nietzscheanit hyökkäävät Andromedaan. Jännää!

Kyseessä on siis hyvinkin pitkälti perusgeneerinen scifiseikkailu, mutta hahmot ovat ihan kiinnostavia, aikatwisti on ihana ja cliffhanger jakson lopussa toimii. Tätä voisin katsoa lisääkin, ellei ois niin perhanan montaa huonoa animepilottia nähtävänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti