maanantai 3. lokakuuta 2011

Päivä 1: 009-1 ja The Undersea Adventures of Captain Nemo

009-1

009-1
on japanilainen animescifisarja, jossa seikkailee joukko naispuolisia kyborgiagentteja. Sarjan nimikkohenkilö, 009-1, on vaaleatukkainen ja näpsäkän nätti kaunotar, jonka uhkeiden muotojen alta löytyy mm. tuliaseita. Tiimiin kuuluvat 009-1:n lisäksi mm. muotoaan muuttava 009-7 ja 009-3, joka on erikoistunut tarkkailemiseen.

Ensimmäisen kahden minuutin aikana ehditään jo räiskimään rintatuliaseilla ja esittelemään päähenkilön viehättävää takapuolta. Sitä sitten jatketaan koko pilotin ajan. Lisäksi länttä edustavat kyborgikaunottaret ehtivät mm. hommata salaisia tietoja venäläisiltä ilotytöiksi naamioitumalla ja lasketella lumisissa maisemissa. Kuuhun asti ei ihan vielä päästä, mutta yritys on kova - harmi vain, että avaruussukkula räjähtää matkan varrella.

Tärkeä merkitys on myös professorin söpöllä apinalla, mutta jos joku haluaa tämän mielettömän episodin katsoa, en kerro siitä sen enempää. Jakson lopussa juodaan kodikkaasti teetä, koska mitäpä olisi japanilainen animaatio ilman yhtä kunnon teehetkeä?

Joku väitti, että sarja paranee jossain vaiheessa. En ole kuitenkaan valmis luottamaan kyseiseen lausuntoon niin paljoa, että uskaltautuisin katsomaan tätä yhtään pilottia enempää. Mikäli kuitenkin innostuitte, lisätietoa tarjoaa näppärästi vaikkapa tämä Wikipedia-artikkeli.


The Undersea Adventures of Captain Nemo

The Undersea Adventures of Captain Nemo on 1975 vuodelta peräisin oleva näppärä lapsille suunnattu animaatiosarja, jonka jaksot kestävät viitisen minuuttia. Pilotin perusteella jaksojen rakenne on suunnilleen seuraava:

30 sekuntia alkutunnaria
3 minuuttia selitystä ja tilanteen esittelyä ja ongelma
15 sekuntia ongelmanratkaisua
30 sekuntia iloista höpinää ja loppukoontia
30 sekuntia lopputunnaria

Kapteeni Nemo ja hänen sukellusveneensä miehistö, johon kuuluu mm. kaksi innokasta lasta, seikkailee vedenpinnan alapuolella. Pilotissa nähdään joukko ympäriinsä uivia miekkavalaita, kerrotaan niistä yhtä sun toista ja loppujen lopuksi pelastetaan kaapeliin kiinni juuttunut miekkavalas, joka on lähettänyt hätäkutsua. Juonenkäänteet eivät ole erityisen eeppisiä ja alustukseen nähden itse ongelman ratkaisu on hyvin, hyvin simppeli, mutta ainakin miekkavalaista tarjotaan kauniisti tietoa ja musiikeista tulee nostalginen fiilis. En silti usko, että olisin tykännyt tästä kauheasti lapsenakaan. Tai sitten minusta on vain tullut kyyninen.

Oman mielipiteenne voitte muodostaa katsomalla ensimmäisen jakson YouTubesta, ei siihen kulu kuin neljä minuuttia ja 50 sekuntia. Olkaa hyvät.

Siinä tämän päivän annos scifiä (ellei oteta lukuun sitä, että illalla pääsee katsomaan Doctor Whon kutoskauden päätösjaksoa), tuskin maltan odottaa huomista ja 2030 CE:tä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti