tiistai 11. lokakuuta 2011

Päivä 8 - Adam Adamant Lives!

The sword is a weapon of a gentlemen, mister Hicks, and it is why you'll never master it.

Adam Adamant Lives!

BBC suuressa viisaudessaan on valitettavasti tuhonnut suuren osa Adam Adamantin jaksoista, mutta onnekkaasti onnistuin silti löytämään pilottijakson katsottavaksi. Ja täytyy myöntää, että rakastuin korviani myöten.

Adam Adamant on viktoriaaninen herrasmies (steampunk!), joka joutuu nemesiksensä toimesta jäädytetyksi ja vieläpä rakastettunsa pettämäksi. Jääkimpale, johon Adam on säilötty, löytyy rakennustyömaalta 60 vuotta myöhemmin.

Adam seikkailee pitkin 60-luvun suurkaupunkia ja hämmentyy mm. liukuportaista ja katuvaloista sekä naisten vaateparsista. Hänet pelastaa lopulta hurmaava Georgiana, joka ottaa miespolon kotiinsa (josta Adam on heti poistumassa herättyään, ettei vain loukkaisi naisen kunniaa) ja yrittää sopeuttaa Adamin nykyaikaan. Georgianalla on kuitenkin myös omia ongelmia: hänen isoisänsä kimppuun hyökätään ja eipä kulu kauaakaan kun myös Georgiana, joka on rikoksen ainoa silminnäkijä, joutuu tappolistalle.

Murhatapana käytetään nokkelasti kaasuvuotoa. Adam ja Georgiana makaavat sidottuina vuoteessa ja rikollisjoukko poistuu asunnosta odottaakseen tunnin. Sitten Adam pelastaa tilanteen (ylläri), ja tunti kuluukin yllättäen viidessä minuutissa. Lopuksi ehditään onneksi miekkailla ja olla herrasmiesmäisiä ja pelastella naisia putoilemasta katolta. Ja sitten Adam Adamant poistuu näyttämöltä ja jättää naisen ikävöimään, kuten toki kuuluukin.

Ah! Kukapa voisi vastustaa miekkailevaa herrasmiestä, joka puhuu vanhahtavaa englantia, on moitteettoman kohtelias mutta aivan väärältä aikakaudelta, osaa arvostaa naiskauneutta ja haluaa omistaa elämänsä rikollisuutta vastaan taistelemiseen? Ja kaiken lisäksi kyseinen mies on toki aikansa standardeilla moitteettoman komea. Hrrrrr.

Tykkäsin, joskin täytyy myöntää, että juoni ei ehkä ollut niinkään pääsyy siihen. Sen sijaan päähenkilöiden keskinäinen kemia toimi vallan mainiosti. Awww.

Ja jotta voisitte virittäytyä tunnelmaan: tunnusmusiikki. Aivan mahtava sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti