maanantai 24. lokakuuta 2011

Päivä 12 - The Adventures of the Galaxy Rangers

"Hupsista" on sana, joka lausutaan kun allekirjoittanut tajuaa kirjoituksensa myöhästyneen 11. päivän merkinnän sijalta. Sitä seuraa hermostunut, kiusallinen hetki, jonka aikana tämä toivoo kuollakseen, etteivät lukijat huomaa sen olevan entistä nolompaa pitkähkön päivitystauon tarjoaman riittävän ajan vuoksi. Onneksi seuraava sanarykelmä ei herätä vastaavanlaista myötähäpeän tunnetta, sillä se on päivän scifipilotin nimi:

The Adventures of the Galaxy Rangers

Olen nähnyt tulevaisuuden - ja se on robottihevoset.
TAotGR on Amerikan Yhdistyneissä Osavaltioissa 1980-luvun lopulla esitetty, Japanissa animoitu avaruusoopperaa ja westerniä yhdistelevä nuortensarja, jonka pääosassa nähdään neljä hulppeaa robottihevosilla ratsastavaa oikeuden vankkumatonta puolustajaa, Galaxy Rangeria. Saatoin nuolaista ennen vertauskuvallista tipahtamista.

Intro, josta riittäisi materiaalia koko kirjoitukseen, selittää puitteet tehokkaasti: Vuonna 2086 kaksi rauhanomaista, apua etsivää avaruusolentoa saapuu Maahan ja lahjoittaa ihmisille hyperajon salaisuuden. Koska tämä ilmeisesti johtaa massiiviseen lähijärjestelmien kolonisaatioon, Maata ja uutta rajaseutua suojelemaan perustetaan neljän Galaxy Rangerin valiojoukko, johon kuuluvat:

  • Lihaksikas Johtaja, joka ampuu bionisesta kädestään keltaisia välähdyksiä
  • Kurvikas Nainen, jonka erikoiskyky on omaan silmäänsä johtavat kamera-ajot. Anteeksi, psyykkiset kyvyt
  • Billy Dee Williams, joka kykenee luomaan mahtavia tietokoneohjelmia. Katsojille näytetään esimerkkeinä mm. "5" ja "dy/dx"
  • Intensiivinen Vaaleahiuksinen Mies, jonka erikoiskyky on kantaa aseita ja olla lähes haavoittumaton

Näistä kyvyistä joukko saa kiittää S5-aivoimplantteja, jotka konvertoivat Rangerien virkamerkkien varastoiman alfa-säteilyn luomaa biosähkövoimaa. Tiedettä.

Zachary Foxx poikansa kera kinkkisessä avaruustilanteessa.
Pilotin tarina, jonka spoilaan seuraavaksi, alkaa ajanjaksosta, jolloin Galaxy Rangereita ei olla vielä koottu kaikkien kunnon kansalaisten ihailemaksi ihmisyyden ja oikeuden vasaraksi. Rauhalliselle maanviljelyplaneetalle hyökkää läpikotaisin paha Crown-imperiumin kuningatar aluksineen, johtaen usean ihmisen ja avaruusolennon kaappaukseen. Planeetalle on matkalla tuleva Lihaksikas Johtaja, Zachary Foxx, jonka aluksen Crown-imperiumille uskollinen Ilkeä Viholliskapteeni kuitenkin ohjaa harhaan ja lamauttaa. Seuraa kahden avaruusaluksen uumenissa tapahtuva kissa-hiiri -leikki, yhtä jännittävä kuin katsojaa hämmentäväkin, ja itse kuningattaren lippulaivan saapuminen paikalle korottaa panoksia huomattavasti. Lopulta Ilkeä Viholliskapteeni kuitenkin kääntyy kuningatarta vastaan ja syntyvässä kaaoksessa paikalta pääsevät pakenemaan kaikki, paitsi Zacharyn vaimo. Seuraa välitön Galaxy Rangereiden muodostaminen, jonka jälkeen Zachary vannoo löytävänsä vaimonsa.
 

Crown-imperiumin lippulaiva tutustuu karman lakiin.
Kaiken tämän jälkeen on pakko myöntää, että lapsena olisin seurannut tätä ohjelmaa fanaattisesti. Pilotti on täynnä toimintaa, räjähdyksiä, sädeaseita, avaruusaluksia sekä erehdyttävästi valosapeleilta näyttäviä huitomavälineitä. Animaatio on todennäköisesti japanilaisesta syntyperästään johtuen perushyvää.

Tahatonta komiikkaa toki riittää (mikä voidaan tarvittaessa vierittää 80-luvun syyksi), näyttely sekä ääniefektit ovat melko kivuliasta todistettavaa, suurin osa musiikista koostuu samasta rasittavasta kasari-poprock -kappaleesta ja ainakin ensimmäisen jakson 20 minuutin kokonaiskestoon on puserrettu aivan liikaa tapahtumia. Päällimmäinen mielikuva on kuitenkin: "Yllättävän hyvä." Ja se on todella, todella hyvä saavutus sarjalle, jonka nimi on "The Adventures of the Galaxy Rangers."






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti