sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Päivät 6 & 7 - Action Man & Adventures of Brisco County Jr.

Action Man

Action Man on hyvin jännittävä tietokoneanimaatiosarja. Siinä lumilautaillaan, rullaluistellaan, lennetään, vuorikiipeillään ja kaikkea muutakin. Lisäksi se sisältää robotiksi muuttuvan miehen (joka sekoaa sitä ennen), pahiksen, jonka toinen silmä on punainen (kelatkaa, punainen) ja superkyvyn, johon liittyy hirveä määrä numeroita. Ja naishahmon, joka kuulostaa lähinnä viisivuotiaalta, jos kanssakatsojaani on uskominen.

Kun olin pieni, luulin, että Action Man on vain lelu. Kuinka pahasti erehdyinkään! Opin sentään, että tulee varoa muukalaisilta tulevaa karkkia.

Lapset, älkää katsoko tätä kotona. Tai missään muuallakaan.


Adventures of Brisco County Jr.

No niin, nyt päästiin asiaan. Tässä on sarja, josta jopa minun täytyy myöntää pitäväni. Heti alkuun törmätään vuoreen haudattuun kultaiseen siiliin, jonka piikit ovatkin valosapeleita, jotka aiheuttavat sähköiskuja, jotka antavat yli-inhimilliset voimat. Jeah.

Wikipedia kertoo, että sarja on länkkäri, jossa on scifi- ja steampunkvaikutteita. Steampunk on yksi suurista rakkauksistani, joten lähdin katsomaan sarjaa paljon innostuneemmin kuin paria edellistä. (Kuten olette ehkä huomanneet, olen ollut aika negatiivinen viimeiset pari päivää. Siksi Action Maninkin kanssa kesti - en yksinkertaisesti pystynyt pakottamaan itseäni sen pariin ennen kuin sain taustatukea.)

Mutta takaisin aiheeseen. Brisco Countyssa rosvot maalaavat kiven muistuttamaan ympäröivää maisemaa ja jättävät sen junan tielle, ravintolassa (melkein) räjäytellään dynamiittia ja mystistä kultaista pyöreää piikikästä palloa yritetään kuljettaa turvallisesti pisteestä A pisteeseen B. Bruce Campbell näyttelee kovanaamaista palkkionmetsästäjää, joka on aiemmin ollut lakimies, mutta luopui siitä työstä, koska se oli tylsää. Soppaan kuuluu myös jonkinlainen hovimestarihahmo Sokrates, hevonen joka ei tiedä olevansa hevonen ja pahis, joka tiputtelee pikkukonnia rotkoihin vain rosvojoukkonsa viihteeksi.

Ah. Humoristisella otteella tehtyä, juonenkäänteitä pursuavaa scifiwesterniä. Ja revolvereja! Ja mielettömiä koukkuja. Ja kostonhimoa, jota päähenkilö tuntee isänsä (?) kuoleman johdosta rosvojoukkoa kohtaan. Ja ammuskelua! Ja kaikkea!

Pilotti kestää lähemmäs kaksi tuntia, mutta on takuulla vaivan arvoinen. Ainakin jos tykkää scifiwesternistä. Ja mikäli kriitikkoja on uskominen (kuten yleensä ei ole), sarja vain paranee edetessään. Jippiaijee!

1 kommentti:

  1. Mun mielestä olennaisinta Action Manissa oli se, että se näytti vanhan pleikkapelin välivideolta. (Ja että kyseinen naisääninäyttelijä on nykyään My Little Pony: Friendship is Magicissa.)

    VastaaPoista