tiistai 4. lokakuuta 2011

Päivä 2 - Kolmas kivi auringosta

Kolmas kivi auringosta

Neljä avaruusoliota lähetetään soluttautumaan maahan ja hankkimaan tietoa ihmisistä. Lopputulos: komediaa siitä, miten ihmisiltä näyttävät avaruusoliot yrittävät sopeutua normaaliin elämään, mutta eivät onnistu siinä kovin hyvin. Kyseessä on siis varmasti monille suomalaisille tuttu Kolmas kivi auringosta, englanniksi 3rd Rock from the Sun.

Sarja sisältää kosolti oivaltavia ja hauskoja hetkiä, mutta ensimmäisessä jaksossa ehkä keskitytään liiankin kanssa sukupuolihuumoriin ja siihen, miten pussaileminen-onkin-avaruusolentojen-mielestä-kasvojen-puhdistusta-hehheh. Nuori Joseph Gordon-Levitt on silti hurmaava roolissaan puberteetin kynnyksellä olevana teinipoikana, jonka "sisäinen" avaruusolio on todellisuudessa paljon vanhempi. Myös joukkion "nainen" on vähän hukassa, koska ei häntä ohjaava avaruusolento tietenkään ole naispuolinen. Hehheh.

Jakson hauskin osa on ehkä kohtaus, jossa jauhelihaa käsin vaivaava naisavaruusolio saa kuulla, että koskee parhaillaan kuolleeseen lehmään. Vegetaristit mahtavat olla innoissaan siitä inhosta ja pakokauhusta, jonka tilanteen oivaltaminen avaruusoliolle tuottaa.

Kyseessä on oikeastaan aika tavallinen sitcom, vaikkakin avaruusolentotwisti lisää hommaan jonkin verran mielenkiintoisuutta. Tämäkin kuuluu siihen kategoriaan, joita voi tuijotella televisiosta iltojen ratoksi, mutta joihin ei ehkä kovin helposti jää koukkuun.

(Sanoinko jo, että nuori Joseph Gordon-Levitt oli söpö?)

//Ai niin. Sekä 2030 CE että dystopinen tulevaisuusscifisarja 1990 jäivät valitettavasti väliin, koska niitä ei löytynyt mistään katsottavaksi. Harmillista, mutta totta. Onneksi huomenna on kuitenkin vuorossa 4400, wohoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti